Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Δράσεις Οκτωβρίου με άρωμα Φθινοπώρου!!!






μουσείο κρασιού από αρχείο Εκδοτικής

ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των σταφυλιών, αγαπημένο φρούτο των Ελλήνων από τους αρχαίους χρόνους  για την γεύση τους, αλλά και την υψηλή θρεπτική τους αξία.


τα σταφύλια
είναι πλούσια σε νερό, περιέχουν γλυκόζη, φρουκτόζη, μεταλλικά στοιχεία, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, νάτριο, πηκτίνη, οργανικά οξέα, βιταμίνες,πολυφαινόλες και ανθοκυάνες. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ένα μέρος του φωσφόρου που περιέχεται στα σταφύλια είναι με τη μορφή λεκιθίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τον εγκέφαλο.
http://www.naturanrg.gr/

ο τρύγος 
η πιο σημαντική στιγμή του αμπελουργού!

στο οινοποιείο
τα σταφύλια μετατρέπονται σε κρασί με την τεχνική της οινοποίησης!

στο Λαογραφικό Εργαστήρι
μετατρέπουμε τα δώρα της φύσης σε γεύσεις και αρώματα!!!!!!!!!!!!!