Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

πέρασε κιόλας ένας χρόνος....

 

 


     Την Πέμπτη 18 Μαίου στίς 6 ώρα μαζευτήκαμε  στο Δημαρχείο της Ερμιόνης γιά ένα μικρό απολογισμό των δράσεων της ομάδας , μετά από ενάμισυ χρόνο δραστηριότητας.

   Σαν μέλη και σαν δημότες έχουμε  βαθιά συνειδητοποιήσει την ανάγκη υποστήριξης των οικισμών μας με την ενεργή συμμετοχή μας.
   Βιώνουμε όλοι καθημερινά  την  βαθιά  κρίση των ιδεολογικών αξιών , των πολιτικών δομών,  των  πολιτειακών θεσμών,  αλλά εμείς επιλέξαμε εδώ και ένα χρόνο να αντισταθούμε στην ισοπέδωση, προστατεύοντας με τις μικρές μας δυνάμεις τις πόλεις μας.
  
    Καθαρίζοντας ένα χώρο υπηρετούμε τον στοιχειώδη πολιτισμό για καθαρό περιβάλλον , αναδεικνύουμε την φυσική του ομορφιά ,  γνωρίζουμε  τον τόπο μας και την  ιστορία του,  αναπτύσσουμε φιλικές σχέσεις με άλλους συμπολίτες μας , αισθανόμαστε ευφορία και ψυχική ικανοποίηση όταν αντικρίζουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, ευαισθητοποιούμαστε για τις πόλεις μας και προτείνουμε λύσεις για την αξιοποίηση και προβολή των μνημείων μας.
 
  Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε ξεπεράσει τις 15 δράσεις , καλύπτοντας  τις μεγαλύτερες πόλεις της επαρχίας μας.
   Ξεκινήσαμε , καλύπτοντας ανάγκες καθαριότητας των οικισμών και συνεχίζουμε με τον καθαρισμό και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  

      Θεωρούμε τους εαυτούς μας δημότες του ενιαίου Δήμου Ερμιονίδας και προτείνουμε σε όλους τους φορείς (σωματεία-ομίλους-συλλόγους) καθώς και στις εκλογικές επιτροπές όλων των κομμάτων, που έχουν συσταθεί ευκαιριακά λόγω εκλογών , σαν εναλλακτική πρόταση , για να βγούμε από την πολιτειακή κρίση ,να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε σαν κοινωνία , να υποστηρίξουμε από κοινού όλες τις δράσεις , καλλιεργώντας την αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων και την συνεργασία ανάμεσα στίς πόλεις.
         
  Κανείς μας δεν διαθέτει την απόλυτη αλήθεια ,   πειραματιζόμαστε και σταδιακά προχωράμε με στόχο την βελτίωση της ζωής μας και την ενίσχυση των υποδομών του Δήμου μας .
   
            Και όταν λέμε Δήμος εννοούμε την αδιαίρετη ενότητα των πολιτών της επαρχίας μας.


  
     
   Πρακτικές ευκαιριακής εκμετάλλευσης , πελατειακών σχέσεων και κατακερματισμού της κοινωνίας , νομίζουμε οτι βαθαίνουν περισσότερο την κρίση.

  
 Η  ανάπτυξη ,  ο πολιτισμός και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου είναι μια διαρκής διαδικασία και χρειάζεται την στήριξη όλων των δυνάμεων του τόπου  μας.






από τη ¨χωρα των Αλιέων" μετά την δράση της Κυριακής 13/05/12
 




ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου