Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δευτέρα 19/9/2011Στις εθελοντικές ομάδες  μαζευτήκαμε  δημότες  με  κοινό όραμα τη βελτίωση της καθημερινής μας ποιότητας ζωής, ξεκινώντας από το σπίτι μας, κάνοντας ανακύκλωση στην πηγή, και προχωρώντας στην γειτονιά μας, στην πόλη μας, στο δήμο μας, θεωρώντας ότι όλοι αυτοί οι χώροι, αποτελούν μια ενότητα σε αλληλεπίδραση μεταξύ τους, αλλά και με τον μικρόκοσμο του καθενός μας.

Το κίνητρο για τη συμμετοχή των δημοτών στις ομάδες και στις δράσεις, δεν είναι, νομίζω, μόνο η ψυχική ευχαρίστηση που εισπράττει το άτομο από την προσφορά και το όμορφο αποτέλεσμα στο τέλος της ομαδικής δουλειάς, αλλά κυρίως είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης.

ΑΝΑΓΚΗ που έχει διαμορφωθεί από χρόνιες τακτικές άγνοιας,
προχειρότητας και έλλειψης  ελέγχου των εκάστοτε κυβερνώντων αυτόν τον τόπο.

ΑΝΑΓΚΗ είναι η προστασία του περιβάλλοντος εντός και εκτός οικισμών.

ΑΝΑΓΚΗ είναι η βελτίωση της καθημερινότητας στους οικισμούς

ΑΝΑΓΚΗ είναι η φιλικότερη εικόνα των πόλεων με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και   εξασφάλιση ελεύθερων χώρων.

ΑΝΑΓΚΗ είναι η  ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου σε όλους τους οικισμούς

ΑΝΑΓΚΗ είναι η ανάπλαση των οικισμών.

Αν αυτές οι ανάγκες είχαν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά  οι οικισμοί  θα μπορούσαν να είχαν σύγχρονες υποδομές με καλαίσθητο παραδοσιακό χαρακτήρα και οι κάτοικοι ψηλότερο βιοτικό επίπεδο!

Εμείς, οι δημότες, για πολλά χρόνια υπήρξαμε θεατές της υποβάθμισης της ζωής μας και του τόπου  μας, γνωρίζοντας τα προβλήματα, αλλά αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Η δραματική μείωση του κρατικού χρήματος και των νοικοκυριών μας, επιβάλλουν  πλέον την αναθεώρηση των επιλογών μας σαν πολίτες.
Εμείς, οι εθελοντές του Δήμου μας, επιλέξαμε με τις μικρές μας δυνάμεις και δυνατότητες να αντισταθούμε στην ισοπέδωση της ζωής μας και του μέλλοντός μας με ΔΡΑΣΕΙΣ!

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ  ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δράσεων θα χρειαστούμε υποστήριξη από ευρύτερους κοινωνικούς χώρους και πιο οργανωμένη  κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού.

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώθηκε η ομάδα μας, φροντίδα για τους οικισμούς, για ενημέρωση όλων των μελών, σχετικά με τις  προηγούμενες δράσεις μας και το σχεδιασμό των καινούριων.

Διαπιστώσαμε ότι η καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με τις καθαρές πόλεις και την ανακύκλωση  δεν προχώρησε ικανοποιητικά και αποφασίσαμε τον επανασχεδιασμό της.
Ζητήσαμε σε πρώτη φάση  από μέλη μας   να δοθούν απλές οδηγίες,  μέσα από τα blogs,   για κατασκευή απλών οικιακών κομποστοποιητών, συμβάλλοντας στη μείωση των απορριμμάτων.

Αποφασίσαμε  η επόμενη δράση μας  να αφορά  την  συμμετοχή μας  στην ανάπλαση του κυκλικού κόμβου Κρανιδίου .

Θα  ακολουθήσουν αναλυτικές ενημερώσεις.
Η συντονίστρια της ομάδας.
Τέτα Μονά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου