Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Σε λίγες μέρες η ομάδα μας έχει γενέθλια...κλεινει ένα χρόνο δράσης...

Τον Φεβρουάριο του 2011 μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Καμιζή,  μαζευτήκαμε στο Λύκειο Κρανιδίου αρκετοί δημότες με διάθεση  για εθελοντική προσφορά και κοινωνική συμμετοχή.

Συστάθηκαν αρκετές ομάδες με διαφορετική θεματική ενότητα:
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ,

μερικές από τις οποίες προϋπήρχαν από την αρχική σύσταση του εθελοντικού κινήματος στην Ερμιονίδα που χρονολογείται από το 1999 και εμπνευστής υπήρξε ο κ.Καμιζης.
(για να φρεσκάρουμε την ιστορική μνήμη)

Το 2011 χρονιά μνημονική με κορυφαία προβλήματα οικονομικής και διοικητικής ανασυγκρότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επέβαλε    επιτακτικά  την ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος.

Η δράση της ομάδας μας «Φροντίδα για τους Οικισμούς» εντατικοποιήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε θέματα καθαριότητας και καλλωπισμού των πόλεων, γιατί η κατάσταση των πόλεων ήταν τραγική και σε εγκατάλειψη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος σαν μηχανισμός βρισκόταν σε αδυναμία να ανταπεξέλθει στα συσσωρευμένα προβλήματα που παρέλαβε, γιατί είχε περιορισμό στον προϋπολογισμό και ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων καθαριότητας.  

Στην ομάδα μας θεωρούμε ότι όλοι οι δημότες έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε καθαρές, φιλικές, όμορφες πόλεις.
  
(σχ. Φωτ. υλικό του ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ θα βρείτε στο ιστολόγιο που διατηρεί η ομάδα μας και υπάρχει σύνδεση και στη σελίδα του Δήμου www.kranidi.gr ).

Το 2011 έχει οριστεί ως ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, όπως αναλυτικά αναφέρεται εδώ.

Στην αρχική συνάντηση στο Λύκειο στις 30 Ιανουαρίου 2011 και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όποιος δημότης ήθελε να γίνει μέλος εθελοντικής ομάδας έπρεπε να συμπληρώσει αίτηση με το όνομα του και την θεματική ενότητα που ήθελε να ασχοληθεί.

Οι αιτήσεις αυτές καταχωρήθηκαν στο Δήμο και συστάθηκε γραφείο εθελοντισμού με υπεύθυνο τον ίδιο τον Δήμαρχο.
  
Όλες οι δράσεις που έχουν γίνει από την ομάδα μας έχουν την έγκριση των τοπικών Προέδρων των Κοινοτήτων, στις οποίες έχουμε υποβάλλει την ανάλογη αίτηση.

  Οι ρυθμοί   εργασίας και η ενεργή συμμετοχή των μελών δεν μπορούν να θεωρούνται δεδομένοι και   επαναλαμβανόμενοι σε   κάθε περίπτωση.
   Η συμμετοχή  του εθελοντή είναι   μια  υπέυθυνη διαδικασία και προς το σύνολο και προς την  ομάδα, δε μπορεί όμως σε καμία   περίπτωση να είναι   υποχρεωτική.
Αλλωστε η δομή των καινούριων ομάδων  που συστάθηκαν από τον Φεβρουάριο  έχουν εντονα το στοιχείο της αυτοδιαχείρισης  και της ελέυθερης   συμμετοχής  και  άποψης.
Ο  ρόλος  των συντονιστών  είναι αποκλειστικά για πρακτικούς λόγους οργάνωσης  της δράσης.


Πιστεύουμε ότι μέσα στην κοινωνία υπάρχουν πολλοί πολίτες δημιουργικοί, δημοκρατικοί, με ιδέες, διάθεση, προτάσεις και στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πόλεων που ζούμε.
Τους καλούμε να συμμετέχουν στις εθελοντικές μας δραστηριότητες με όποιο τρόπο επιλέξουν.

Θεωρούμε ότι όταν η Κεντρική Εξουσία μπορεί να αφουγκραστεί και να ευαισθητοποιηθεί στην κοινωνική ανάγκη μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο εθελοντικό κίνημα που έχει φουντώσει σε όλη την Ελλάδα.

Εθελοντές καθαρίζουν πλατείες, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες, μονοπάτια, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα συσσίτια και πρόσφατα οι αγρότες της Βοιωτίας χάρισαν τόνους οπωροκηπευτικών στο Σύνταγμα.

Όλοι εμείς οι εθελοντές αυτής της χώρας καλούμαστε να καλύψουμε τις ίδιες ανάγκες

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:45 μαζευόμαστε στο Δημαρχείο Κρανιδίου για να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.Η Συντονίστρια της Ομάδας
Τέτα ΜονάΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου