Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10/12 ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 4,00μμ.


η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Λαογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου Ερμιονίδας !
600 κομμάτια σαπουνιού φτιαγμένα με την "κρύα μέθοδο " από φίλους και μέλη του Εργαστηρίου!

με εντατικούς ρυθμούς  και πολύ κέφι συσκευάζουμε το σαπούνι που θα προσφέρουμε σαν αναμνηστικό στην 2η Γιορτή Ελιάς & Λαδιού την Κυριακή.


Μακροσκελές άρθρο, με τίτλο  (Το νησί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν), από το ένθετο της εφημερίδας«The New York Times» και αναδημοσίευσε πρόσφατα το blogEρμονίδα: μας αρέσει- δεν μας αρέσει»
….Αυτό που φαίνεται να χαρακτηρίζει τα ηλικιωμένα άτομα της Ικαρίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η ερωτική διάθεση έως τα βαθιά γεράματα, η συντροφικότητα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, το χαμηλό στρες, το καλό μορφωτικό επίπεδο (έτη φοίτησης σε σχολείο), η καθημερινή άσκηση. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη μεσημεριανή σιέστα, το υψηλότερο επίπεδο υιοθέτησης μεσογειακής διατροφής και την έντονη κοινωνική συναναστροφή και συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα, αποτελούν τα βασικά συστατικά της συνταγής για να φτάσουν στα βαθιά γεράματα, με καλή υγεία.

"ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ " ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ : ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου