To Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 μέλη και φίλοι του Λαογραφικού Εργαστηρίου, μαζευτήκαμε και φτιάξαμε τυρόπιτα με χειροποίητα φύλλα και γαλόπιτα , γνωστή στο Κρανίδι σαν "πουπέκι " .που σημαίνει χωρίς καπάκι. Η ονομασία προέρχεται από τον τρόπο παρασκευής της , γιατί δεν σκεπάζεται με φύλλα στο πάνω της μέρος.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά γάλα (κατα προτίμηση πρόβειο)
400 γραμ σιμιγδάλι ανάμικτο (ψιλό και χονδρό)
750 γραμ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
κανέλα
Ανοίγουμε 1 φύλλο χειροποίητο , το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με ζαχαρη και κανέλα.
για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι ,ανακατεύουμε το μίγμα συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ,μέχρι να δέσει η κρέμα .Χτυπάμε τα αυγά και μαζί με τις βανίλιες τα ρίχνουμε στο μίγμα.Αφού ρίξουμε το μίγμα πάνω στο ανοιγμένο φύλλο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και το ψήνουμε για μία ώρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Το δικό μας πουπέκι ,φτιαγμένο από τις κυρίες Παπαντωνίου Μαρία, Ζαφείρη Αννα και Μπουζούνη Ρούλα έγινε υπέροχο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου