Με τα προϊόντα της φύσης και τις συνταγές των γιαγιάδων μας δημιουργούμε και εμπλουτίζουμε τις γεύσεις!
Την Παρασκευή με το κυδώνι ,
φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C και πεκτίνη ,συγγενές με το μήλο και το αχλάδι,
θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού
και στη συνέχεια με το ρόδι ,
φρούτο, πλούσιο
σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο,
κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής
περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα,
ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας
της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού
οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας
ενήλικος. Είναι πλούσιο σε τρεις
διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών
ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό
οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική
ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι
είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του
κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.
Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι
και οι διάφορες ποικιλίες μούρων
έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική
δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση
με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου