ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΟΓΚΕΣ
1 κ. αλεύρι
500 γραμ.χλιαρό νερό ή θερμοκρασίας δωματίου
1/2 κουταλάκι γλ. αλάτι
2 κουταλ. σ. ελαιόλαδο
ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά
με την ζύμη φτιάχνουμε ένα κορδόνι, κόβουμε μικρά κομματάκια, τα πατάμε με το δάχτυλό μας και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρονται με καυτό φρέσκο βούτυρο.
παραδοσιακή τοπική συνταγή για την εβδομάδα της Τυρινής ή Τυροφάγου,
όπου σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση σε όλη την διάρκειά της,
η διατροφή περιλαμβάνει μόνο γαλακτοκομικά προιόντα.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή