Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ευχές..και νέα συνάντηση της ομάδας

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΙ  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΕΙΣ.

Πέρασαν οι γιορτές και όλοι μας αισθανόμαστε την ανάγκη καταγραφής  ενός μικρού απολογισμού.
Χαρήκαμε τις κοινωνικές δραστηριότητες των ημερών, χαλαρώσαμε με την παρέα συγγενών και φίλων μας, ξεπεράσαμε το άγχος με την αποτελεσματική αποκομιδή σκουπιδιών και το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων της εβδομάδας
(αναφέρομαι στους εθελοντές, που γνωρίζουμε από κοντά τις αντικειμενικές δυσκολίες) και νομίζω ότι όλοι φέτος απολαύσαμε τον περίπατό μας στα χωριά μας με τις πεντακάθαρες και ασπρισμένες πλατείες, γιατί συμβάλαμε κι εμείς  ομαδικά, για πρώτη φορά στην ιστορία του εθελοντισμού στον τόπο μας.
Η συμμετοχή και η αποτελεσματικότητα της ομάδας, θεωρώ ότι είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, οι τεράστιες ελλείψεις του δήμου μας σε υποδομές, ο  αυστηρός  περιορισμός εξόδων του Δήμου, που υπαγορεύτηκε από τον Καλλικράτη  και από τα προηγούμενα χρέη συνέβαλαν  καταλυτικά στην συνειδητοποίηση της ανάγκης για συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου.
Γιορτάστηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία «το κάψιμο του Ιούδα», στην Ερμιόνη και στο Πόρτο –χέλι, βασιζόμενη η δαπάνη αποκλειστικά σε χορηγίες πολιτών. Με τον  ίδιο τρόπο, υποθέτω καλύφθηκαν τα έξοδα και στη γιορτή της Τουλίπας, στα Δίδυμα .
  
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η  ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
         ΔΗΜΟΣ-ΠΟΛΗ-ΓΕΙΤΟΝΙΑ το θέμα της συζήτησης

      Προτείνω να συναντηθούμε  την Τετάρτη 27/4/2011, στις 18:30 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, για να συζητήσουμε τις προτάσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση.
Ενημερωτικά αναφέρω ότι παρόμοιες δράσεις με τις δικές μας, βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.
Το blog PROTAGON π.χ. διατηρεί χώρο ανάρτησης εθελοντικών κινήσεων, μπορούμε κι εμείς να  αναρτήσουμε τις δράσεις μας σε σχετικά ιστολόγια, αν συμφωνήσουμε.

Η Συντονίστρια της ομάδας
Τέτα Μονά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου