Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ


    Στις δύο τελευταίες συναντήσεις της ομάδας μας  προτάθηκε ένα σχέδιο δράσεων  που περιελάμβανε  φυσικά την  διοργάνωση φύτευσης κυκλικού κόμβου, την συμμετοχή της ομάδας μας  στις γιορτές Ροδιού και Ελιάς, που θα γίνουν στην Ερμιόνη 23 Οκτωβρίου και στο Κρανίδι 30 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.
Τα μέλη μας μαζί με άλλες εθελοντικές ομάδες θα βοηθήσουν στην  παρασκευή των προσφερόμενων ειδών,  που παράγονται από το ρόδι και την ελιά.

 Συμφωνήσαμε, επίσης  για την επιτακτική ανάγκη επέκτασης της ανακύκλωσης σε συνδυασμό με κομποστοποιητές. Προτείναμε την αναζήτηση επιδοτούμενων προγραμμάτων που θα τα  γνωστοποιήσουμε  στον Δήμο             για να μας  εξασφαλίσουν κομποστοποιητές   και μέχρι τότε ζητήσαμε οδηγίες  για να κατασκευάσουμε αυτοσχέδιους.
Ο φίλος μας ο Μάκης  ο Κατσαιτης ανταποκρίθηκε άμεσα  στο αίτημα μας και ανάρτησε οδηγίες κατασκευής αυτοσχέδιου κομποστοποιητή, καθώς και την πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και  Ενέργειας... για υποβολή μελετών προς χρηματοδότηση (που   θα αφορούν μεταξύ άλλων) σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και μονάδων κομποστοποίησης,  μεσω του ΕΣΠΑ.
    Προτείνω να γίνεται συχνή  επανάληψη της ανάρτησης    του αυτοσχέδιου κομποστοποιητή, σε  τακτά διαστήματα για καλύτερη ενημέρωση όλων μας...

Τo ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ
ΤΟΠΟΣ  ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου