Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

30 &31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 5η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ.

  Το Λαογραφικό Εργαστήρι, εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στον Δήμο Ερμιονίδας από το 2012, 
στηρίζει με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή των μελών του, κάθε προσπάθεια ανάδειξης της  κληρονομιάς μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα με τις δράσεις του, στην διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Η ελιά , προερχόμενη από τα βάθη των αιώνων, αποτελεί  για τον τόπο μας ,σύμβολο οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ευημερίας, στενά δεμένο με την καλή  διατροφή και την  υγεία!
η μυρωδιά, το χρώμα και η γεύση του λαδιού,  έχουν σφραγίσει τις αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και περιμένουμε ανυπόμονα, κάθε χρόνο την καινούρια σοδειά!!!!!!!!!!!

Η καλή ποιότητα , δε, ελαιόλαδου που παράγουμε, μας υποχρεώνουν ακόμα περισσότερο να  συμβάλλουμε, σαν κοινωνία, στην προώθησή του, σαν εξαιρετικό και πολύτιμο προϊόν.
Η συμβολή μας δεν μπορεί να έχει οικονομικού ή τουριστικού χαρακτήρα στοιχεία,αλλά την συνολική ανάδειξη του λαογραφικού μας πολιτισμού , την ιστορική του συνέχεια, την σύνδεσή του με την καθημερινότητά μας, την προώθηση των τοπικών μας προιόντων , την συνολική προβολή της επαρχίας μας.
Το Σάββατο 30 Ιουλίου και την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 6.30μμ θα πάρουμε  μέρος στην γιορτή της ελιάς , που διοργανώνεται στο Κρανίδι, στην Πλατεία Ρέπουλη, με μικρές δημιουργίες καλλιτεχνικές και γαστρονομικές, φτιαγμένες από τα μέλη μας!


μικρό δείγμα δουλειάς από μέλος της ομάδας μας!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου