Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Το Λαογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας έλαβε μέρος στην 5η Γιορτή Ελιάς στο Κρανίδι!!!

Στην πλατεία Ρέπουλη στο Κρανίδι παρουσιάζουμε την δουλειά μας , κατασκευές από  μέλη και φίλους μας,  με θέμα την ελιά και  εδέσματα φτιαγμένα από λάδι, τα οποία και προσφέρουμε σαν δώρο φιλοξενίας και ενθύμιο από την γιορτή, στους επισκέπτες της έκθεσης!!!

 
  Το Λαογραφικό Εργαστήρι, εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στον Δήμο Ερμιονίδας από το 2012, 
στηρίζει με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή των μελών του, κάθε προσπάθεια ανάδειξης της  κληρονομιάς μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα με τις δράσεις του, στην διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Η ελιά , προερχόμενη από τα βάθη των αιώνων, αποτελεί  για τον τόπο μας ,σύμβολο οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ευημερίας, στενά δεμένο με την καλή  διατροφή και την  υγεία!

η μυρωδιά, το χρώμα και η γεύση του λαδιού,  έχουν σφραγίσει τις αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και περιμένουμε ανυπόμονα, κάθε χρόνο την καινούρια σοδειά!!!!!!!!!!!

Η καλή ποιότητα , δε, ελαιόλαδου που παράγουμε, μας υποχρεώνουν ακόμα περισσότερο να  συμβάλλουμε, σαν κοινωνία, στην προώθησή του, σαν εξαιρετικό και πολύτιμο προϊόν.
Η συμβολή μας δεν μπορεί να έχει οικονομικού ή τουριστικού χαρακτήρα στοιχεία,αλλά την συνολική ανάδειξη του λαογραφικού μας πολιτισμού , την ιστορική του συνέχεια, την σύνδεσή του με την καθημερινότητά μας, την προώθηση των τοπικών μας προιόντων , την συνολική προβολή της επαρχίας μας.

το Λαογραφικό Εργαστήρι θα λάβει μέρος και στη 2η ημέρα της γιορτής Κυριακή 31 Ιουλίου 2016!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου