Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

ΤO 2011 ΕΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Καινούριος άνεμος αρχίζει να φυσάει στον δήμο μας!

Θα τολμήσουμε να παραδεχτούμε ότι ο σπόρος του εθελοντισμού αρχίζει και βρίσκει γόνιμο έδαφος και η συμμετοχή των εθελοντών όλο και μεγαλώνει….

     Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 οι εθελοντές της ομάδας μας σε συνεργασία με την ομάδα επιτήρησης του περιβάλλοντος, την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Γ. Κρητσωτάκη, τον Αντιπρόεδρο Γ. Αραπάκη και τον Κοινοτικό Σύμβουλο Μ. Δρουγκάνη, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Στ. Κούστα, τον Αντιδήμαρχο Π. Κολυμπάδη, τα παιδιά του σχολείου μαζί με τον δάσκαλο Ν. Κουραχάνη και μερικούς δημότες Ερμιόνης, ύστερα από επίπονη προσπάθεια ολοκληρώσαμε την φροντίδα (κλάδεμα, ξεχορτάριασμα, καθαριότητα) των πάρκων στην είσοδο της πόλης και την παραλία μπροστά στο Μπίστι καθώς και το παρκάκι απέναντι από το Μπίστι.
     Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τον Δ. Δημαράκη (Νόβα), που διέθεσε το συνεργείο του για βοήθεια της ομάδας και τον Τ. Μπελεσιώτη που με τον γερανό του μετέφερε τον ξεραμένο φοίνικα με το φορτηγό, που μας διέθεσε ο Ν. Κατζάβελας του Δημητρίου.     Διαβάζοντας όμως τα σχόλια του διαδικτύου, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτές από ορισμένους/ες οι καινούριες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στον τόπο μας και στην χώρα μας συνολικά.
Οι δήμοι εκτός την διοικητική τους ανασυγκρότηση σε καλλικρατικούς, έχουν να αντιμετωπίσουν περιορισμό εξόδων λόγω χρεών, έλλειψη προϋπολογισμού λόγω χρονοδιαγράμματος  επιβεβλημένο από το νόμο μέχρι τέλος Μαρτίου, λήξη των συμβασιούχων καθαριότητας και πιο συγκεκριμένα στον τέως Δ. Ερμιόνης έλλειψη υπαλλήλων καθαριότητας.
Οι παραπάνω λόγοι είναι πραγματικοί και αδιαμφισβήτητοι και στην πιο κακόπιστη κριτική.
Θεωρώ  εντιμότερο να ζητηθούν ευθύνες για την παραμέληση των πόλεων και των κήπων τους από τους υπεύθυνους μέχρι πρόσφατα για την συντήρησή τους.
Οι  εθελοντές δεν αποτελούμε συνεργείο καθαριότητας του δήμου, ούτε φιλοδοξούμε να τον υποκαταστήσουμε.
Αισθανόμαστε τις πόλεις μας  προέκταση του προσωπικού μας  χώρου, θέλουμε να τις φροντίσουμε, να τις ομορφύνουμε, να τις προστατεύσουμε, για να μπορούμε να τις χαρούμε μαζί με τα παιδιά μας.
Θέλουμε να  βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και η ομαδική προσπάθεια και το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, μας δημιουργεί  αισθήματα ικανοποίησης και αισιοδοξίας.
Αισθανόμαστε χαρά με την εθελοντική προσφορά μας, εισπράττουμε ευχαρίστηση από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της δουλειάς μας.
Ο εθελοντισμός είναι προσωπική επιλογή, είναι συναίσθημα, είναι εσωτερική αποδοχή. Όλοι εμείς παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε από τις θετικές κριτικές συμπολιτών μας κυρίως μεγάλης ηλικίας, που στο διάβα της ζωής τους έχουν ζήσει δύσκολες και δυσκολότερες καταστάσεις σαν αυτές που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, όμως δεν μεμψιμοίρησαν, αντίθετα αγωνίστηκαν, διασκέδασαν, κράτησαν την κοινωνική συνοχή.
Υπάρχουν βέβαια και οι μεμψιμοιρούντες από κάθε θέση, που πάντα βρίσκουν να σχολιάσουν ότι δεν έγιναν όλα σωστά και ολοκληρωμένα, διατηρώντας κριτική απόσταση από την δράση, θα  θέλανε ίσως, αλλά δεν μπορούν;    Μπορούν, αλλά δεν θέλουν;
Κάτι σίγουρα φταίει… ΤΟ 2011 έχει οριστεί  ως ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ
          ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΕΠΟΥΛΗ
     ΣΑΒΒΑΤΟ 19  ΜΑΡΤΙΟΥ
        ΩΡΑ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου